Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

S*Källtäppans Vania Vidonia - Vania

Född: 2004-12-12--2014-01-06

Färg: SBI d, Rödmaskad

 

Kattungar: A2-, D2- och E2-kullen

På hösten när Vania fyllt tio blev hon kastrat. Nu skulle hon få ett lugnt kastratliv i godan ro! Men jag tyckte inte att hon var sig riktigt lik efter operationen. Trodde att det var njurarna som var på väg att ta slut som hennes mamma Bonnie, som medicinerade för dem från tio års ålder. Provade medicin i slutet av december med det blev inte bättre. När julen var över så blev Vania dålig. Det gick på en vecka. Hon slutade helt att äta och vi åkte till veterinären. Hon var så sjuk så blodprovet koagulerade i maskinen… vi fick inga svar… Vi beslöt att låta vår älskade Vania somna in. Åh så tomt det blev! Älskade Vania, tack för alla fina år vi fick, du var en helt enastående underbar katt!

 

Tanken var ju inte att spara två kattungar samtidigt, men Vania och alla hennes syskon blev så väldigt fina så jag kunde inte låta bli! Hela kullen blev utställningsbar och vann faktiskt kullklass i Uppsala i juni 2005. Det var hård konkurrens av ytterligare 10 kullar, så det var oerhört roligt!

 

Vi hoppas förståss att Vania Lisa Flisan, som hon kallas, ska föra släkten vidare med många fina barn! Hon har en mycket spännande stamtavla, så det lovar gott för vidare avel! Hon är som sin mor och mormor en väldigt god mor och mycket mån om sina bebisar!

 

 

 

 

S*Källtäppans Vania Vidonia

Far: Pineridge Nicholas

SBI d 21

Mor: CH S*Källtäppans Qute QitiQaramel

SBI d 21

Pineridge Nicholas, SBI d 21
CH S*Källtäppans Qute QitiQaramel, SBI d 21