Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

CH S*Källtäppans Qute QitiQaramel - Qittie

Född: 2002-01-09--2015-11-27

Färg: SBI d 21, Rödtabbymaskad

 

Kattungar: S-, T-, V-, Z-, och C2-kullen

Qittie var en oerhört mild katt. Gjorde aldrig något väsen av sig. Oerhört vacker, tillbakadragen, men om man gav henne tid så fick man så mycket tillbaka. Älskade att bli kammad. Så älskad och saknad fick hon somna in när njurarna inte orkade längre. Vila i frid älskade katt! <3
Qittie fick sitt namn som liten för att hon var en helt underbar liten katt, söt som en liten karamell och sockertopp, därav hennes namn! Hon spann som en motor så fort man tog i henne. Vi kallade henne för Qittie Barn, men efter att hon fått flera egna barn så hade hon väl egentligen växt ifrån det namnet. Hon var en precis lika underbar mamma som sin egen mor Bonnie. Hon hade också samma egenhet som Bonnie när det gäller barn. Det första dygnet efter förlossningen så hade vi minsann delad vårdnad, hon och jag! Därefter kunde inget få henne att lämna bolådan! Som kastrat tog hon dock sin hand från barnavård! :)

 

Qittie har funnits på bild i en tidigare upplaga av Birmasällskapets infohäfte för att illustrera färgen rödtabbymaskad. Hon har också varit med i BIS almanacka för år 2003 i september månad, en passande månad för en röd katt! :)

 

S*Källtäppans Qute QitiQaramel

Stamtavla

Far: S*Milarepas Fabian Farifax

SBI e 21

Mor: EC S*Källtäppans Just My Bonnie

SBI d

S*Milarepas Fabian Farifax
EC S*Källtäppans Just My Bonnie