Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

IC Vinsbobäckens Akvarella - Nellie

Född: 1998-05-18--2010-09-07

Färg: SBI g, Blåsköldpaddsmaskad

 

Kattungar: P-, U-, och Y-kullen

Nellie fattas oss! Hon blev bara tolv år... Hon magrade av under ett par månaders tid och fick börja äta njurmedicin för att hon skulle piggna på sig igen. Med stor sorg i hjärtat fick vi dock konstatera att det inte hjälpte. Hon slutade äta, mådde illa och testerna på njurarna visade att de var helt slut, det fanns inget att göra. Nellie fick komma till katthimlen... Det är väldigt tomt utan henne, men vi är mycket glada för de år vi ändå fick med denna som en tavla vackra ljuvliga katt!

 

När denna dam var en liten birmabebis vann hon mitt hjärta första gången jag såg henne! Efter att ha övertalat mannen i huset att henne måste jag bara ha, så flyttade hon in tre dagar senare.

 

Nellie var en riktig vildhjärna. Det värsta hon gjorde var att hoppa ut genom sovrumsfönstret på övervåningen, åtta meter högt upp i luften, i sin jakt på en trevlig hankatt... Jag lyckades fånga in henne innan hon hittade en kavaljer, med räkor i lake, hennes favoritgodis!

 

Långt bak i Nellies stamtavla finns mamman till Ammie och Lizzie, och även pappan till Bonnie. Nellie finns på bild i en utgåva av Birmasällskapets infohäfte för att illustrera sin maskfärg.

 

Nellie hade förståss också ett smeknamn, Nellie Nuttan!

 

 

 

 

IC Vinsbobäckens Akvarella

Far: IC Vinsbobäckens Tabby Tiburtius

SBI n 21

Mor: Vinsbobäckens Lady Lizzy Turbo

SBI g

IC Vinsbobäckens Tabby Tiburtius, SBI n 21
Vinsbobäckens Lady Lizzy Turbo, SBI g