Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

S*Källtäppans Midi Merrel - Merrel

Född: 1997-01-08--2014-11-04

Färg: SBI d, Rödmaskad

 

 

Klokaste katten som fanns, det var Merrel det! Smart och med den vackraste röda maskfärg som kan tänkas! Gamla farbrorn var pigg långt upp i åren, men till slut, vid 17 års ålder orkade inte kroppen längre. Det var det värsta beslut Ronja tagit i hela sitt liv, att låta sin livskamrat somna in. Han hade varit hennes katt i nästan hela hennes liv. En del av hennes hjärta har han tagit med sig över regnbågsbron och han kommer alltid att finnas som ett ljust minne i allas våra hjärtan!

 

Vila i frid älskade farbror!

 

Merrel har knick på svansen samt för lite vitt, men är otroligt underbar i sitt temperament. Han blev liksom bara kvar en dag för länge sen...

 

Merrel är en mycket speciell katt, han tar sig för det mesta, fångar stora skator, möss och annat, sitter ute i snön i kyla och låter vinden blåsa i pälsen. Han är riktigt cool, och det är inte mycket som bekymrar honom här i världen. En riktig gosekatt, vi kunde bara inte sälja honom! Han är Ronjas kelgris och kallas Merrel Basebarn. Han bor nu tillsammans med Loofi hos Ronjas kille i Mora (där också Ronja bor större delen av tiden) och har det allmänt trevligt!

 

Merrel har också varit omslagspojke!

I Birmaaktuellt nr 3-2004 finns han att beskåda på första sidan på samma bild som här intill högst upp!

 

 

 

 

 

 

 

S*Källtäppans Midi Merrel

Far: CH Cheapthrills Red Tolstoy

SBI d

CH Cheapthrills Red Tolstoy, SBI d

Mor: EC S*Källtäppans Just My Bonnie

SBI d

EC S*Källtäppans Just My Bonnie