Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

CH S*Wanjeena's Lord of Light - Loofi

Född: 2006-08-08--2010-11-23

Färg: SBI e, Crememaskad

 

Kattungar: C2- och D2-kullen

Vår älskade Loofi har somnat in, bara fyra år gammal. Hans hjärta orkade inte längre. Ena dagen pigg som vanligt och nästa dag hade han stilla somnat in i sin korg hos Ronja och Jonas i Mora. Han är otroligt saknad av oss alla och av Merrel som var hans kära kattkamrat. Vi hoppas att han har det bra i sin katthimmel. Vila i frid käraste vän!

 

Funderingar hade funnits länge på en egen avelshane, men det var inte förrän jag bestämt mig för vad jag verkligen ville ha som jag började leta. En cremehane skulle det vara, och bärare av lila skulle vara ett stort plus!

 

Så fanns han bara där! Lilla Loofi hos Wanjeena's i Kalmar! Jag bestämde mig efter några dagar med massor av bilder från Nettan till hjälp. Sen bar det av ner till Kalmar med tåg! Julaftonskänsla var det!

 

Tusen tack Nettan för denna underbara guldklimp!!

 

Loofi var en stor kille med kraftig benstomme. Han hade en bra ögonfärg, en profil helt i min smak, bredd på huvudet och en härlig päls!

 

Tyvärr fick Loofi lov att bli kastrat i förtid då det visade sig när han hjärtscannades för andra gången vid 1,5 års ålder att han drabbats av HCM. Han var fri vid sin första scanning vid 1 års ålder, så han hann bli pappa till tre kullar med underbart vackra barn.

 

 

 

CH S*Wanjeena's Lord of Light

Far: (DK) Oddenvejen's Ajay

SBI c

Mor: CH Backkara's Nellie

SBI f

(DK) Oddenvejen's Ajay, SBI c
CH Backkara's Nellie, SBI f