Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

EP & IC S*Källtäppans Fabulous Lizzilady - Lizzie

Född: 1991-10-20--2007-07-11

Färg: SBI f, Brunsköldpaddsmaskad

 

Kattungar: J- och K-kullen

Lizzie, vår älskade drottning, fick aldrig fylla sexton år. En otäck inflammation i en tuggtandrot förgiftade henne och slog ut hennes njurar. Vi opererade bort tanden, Lizzie klarade bara nätt och jämt sövningen vid operationen, men vi hoppades att hon skulle klara sig när operationen lyckades. Hon hämtade sig dock aldrig efter den och tre dagar senare så fanns inget annat att göra än att låta henne somna in. Saknaden efter henne är fruktansvärd, men man måste minnas alla år hon fanns med oss till vår glädje. Hon fick ändå ett långt och friskt liv, och det får man vara mycket tacksam för. Lizzie kommer alltid att ha en plats i våra hjärtan. Tack för de år du förgyllde våra liv!

 

Lizzie var Källtäppans drottning och en riktig goskatt! Hon var sällskaplig och ville gärna ligga i knät och bli klappad. Hon gillade också att vara med när man läste tidningen, helst då placerad ovanpå den förståss! Hon var en underbar, vänlig och timid varelse och brukade också vara väldigt framgångsrik på utställningar som kastrat och veteran. Hon gillade utställningar och att visa upp sig, så vi ställde gärna ut henne så länge hon tyckte om det. När hon ställdes ut sista gången i april 2007 så tog hon storslam genom att bli både BIS-Kastrat och BIS-Veteran! Bilden av mig och henne här bredvid är tagen på den utställningen av Peter Grahn, Granboets. Tack Peter för att du förevigade henne där! Hon slutade sin utställningskärriar med flaggan i top!

 

Lizzie har också varit omslagskatt på en tidigare upplaga av Birmasällskapets informationshäfte och även förevigats som vykort i samma sällskap.

 

Lizzie är mor till Bonnie, mormor till Merrel och Qittie och halvsyster till Ammie.

EP & IC S*Källtäppans Fabulous Lizzilady

Far: Vinsbobäckens Halfaway

SBI d 21

Mor: S*Vårbergets Bizzie Girl

SBI n

S*Vårbergets Bizzie Girl, SBI n
Vinsbobäckens Halfaway, SBI d21