Källtäppans heliga birmor, SVERAK-diplomerad uppfödning av helig birma sedan 1988 i Ludvika, södra Dalarna. Birmakattungar tidvis till salu, alla färger med tonvikt på rött. Uppfödare Camilla Lindberg.

S*Vårbergets Bizzie Girl - Bizzie

Född: 1987-02-17--1999-02

Färg: SBI n, Brunmaskad

 

Kattungar: A-, B-, D-, E- och F-kullen

Bizzie var det vackraste man någonsin kunde tänka sig! Jag hade bestämt mig för att köpa katt och kommit fram till att en brunmaskad birmahona måste det bara vara! När jag äntligen hittade en kull som hade en hona kvar till salu så var överlycklig! Åkte till Marianne i Stockholm för att titta och Bizzies blå ögon gick raka vägen in i mitt hjärta!

 

Bizzie hade en framkil och var alltså inte ämnad för utställning, men det gjorde inget, för mig var hon den vackraste ändå! När vi äntligen kom hem med henne så kom vår granne ut genom dörren för att titta in i transportburen. Hon föll i nästan i gråt och sa att det var det vackraste hon någonsin sett!

 

Bizzie var grunden till hela Källtäppans uppfödning och hon gav oss många vackra kattungar. Som kastrat fick hon flytta till en vän till mig där hon blev mycket bortskämd, vilket naturligtvs bara var helt som det skulle vara.

 

Bizzie blev bara tolv år, men hon lever kvar som ett mycket varmt minne i våra hjärtan. Tack för de år som vi fick.

 

 

S*Vårbergets Bizzie Girl

Far: EC Arbaybi Bashful Beau

SBI a

Mor: Tjocka Släktens Duchesse

SBI n

EC Arbaybi Bashful Beau, SBI a
Tjocka Släktens Duchesse, SBI n